PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Važno je da više ne bude bilo kakvih taksi

Tanjug

07. 09. 2020. u 14:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju suštinska tema, o kojoj se danas u okviru dijaloga razgovaralo u Briselu, jeste ekonomija, odnosno da se ukinu sve barijere i omogući slobodno kretanje roba, ljudi, usluga i kapitala.

Foto: Instagram

Vučić je novinarima u Briselu rekao da je izuzetno važno da više u budućnosti ni sa jedne strane ne bude uvođenja bilo kakvih taksi ili tarifa.

- To je za nas važno. Mnogi ljudi to potcenjuju, naročito oni koji pristojno žive i ne zanimaju ih takva pitanja, a to su pitanaj od suštinskog značaja za našu zemlju - rekao je Vučić i podsetio da je sporazumom u Vašingtonu dogovoreno i da se Priština pridruži inicijativi mini-Šengen.

Ističe da će to stvoriti zajedničko tržište rada i robe i da će ona doprineti napredak celom regionu.

Vučić navodi da se u Briselu razgovaralo i o interno raseljenim i nestalim licima, kao i o mogućnosti uvida u sve arhive, kako bi se istražilo gde su posmrtni ostaci 1.000 Albanaca i oko 530 Srba, koji se vode kao nestali.

Ističe da je to pravda za njih, ali i za njihovu decu i članove porodice.

Vučić je ukazao da ne preskače ni jedne ni druge i da i jedan i drugi narod zaslužuje pravdu, jer se time, ističe, gradi poverenje za budućnost.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više