TELEKOM ZA VREME BIVŠE VLASTI FINANSIRAO VELIKOG BRATA: Vučić pokazao milionske ugovore

Tanjug

29. 08. 2020. u 11:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić pokazao je danas ugovore o poslovno-tehničkoj sradnji između Telekoma i b92, iz vremena bivše vlasti, a kojim je, kaže, Telekom nateran da finansira projekat Velikog brata, što je srpsku kompaniju koštalo nekoliko miliona evra.

Foto: Printscreen/RTS

- “Ja nikada nisam u javnost izlazio sa ovim ugovorima, zato što moramo da čuvamo Telekom, ta kompanija mora da se bori na tržištu, a vi hoćete da radite za tajkune da biste uništili državnu imovinu i da bi oko 3. 000 i 4. 000 ljudi ostalo bez posla, samo da biste vi bili bogatiji” - rekao je Vučić za Pink TV.

Napadi na Telekom, kaže predsednik, počeli su, jer je Telekom počeo da prestiže na tržištu “tajkunsku kompaniju”.

- “Jedan tajkun i njegov drug tajkun, poslovni partner, imaju inters da to sve unište, jer je Telekom počeo da prestiže tajkunsku kompaniju. Ranije je odnos na tržištu bio 53 odsto prema 35 odsto, a sada je 47 odsto prema 46 odsto, Telekom se približava, prelazi u vođstvo” - naveo je Vučić.

Kaže da se takvi napadi odvijaju i sa ostalim stvarima koje pripadaju državi, te naveo primer da jedna austrijska nevladina organizacija plaća da se u našoj zemlji ne grade hidrocentrale.

- “Zašto ih onda Austrija ima 4. 000? To su interesi onih koji nisu dobili posao da to grade, jer, čim stranci nisu dobili posao, oni nađu nevladin sektor preko koga će to da finansiraju” - rekao je Vučić.

Pogledajte više