VRNJČANI IZABRALI RUKOVODSTVO: Potvrđeni su mandati ukupno 25 obornika

G.Ćirović

18. 08. 2020. u 16:31

U JEDNOM danu i na dve odvojene sednice, Vrnjčani su u utorak ekspresno izabrali i skupštinsku i izvršnu opštinsku vlast, a poverenje odbornika lokalnog parlamenta ponovo su dobili dosadašnji čelnici prestonice srpskog kontinentalnog turizma.

Foto: G.Šljivić

Tako će i u naredne četiri godine Boban Đurović biti predsednik opštine, dok će Ivan Radović predsedavati opštinskim parlamentom.

Na konstitutativnoj sednici potvrđeni su mandati ukupno 25 obornika, od kojih 19 koalicije „Aleksandar Vučić-za našu decu“ i šest mandata liste „Ivica Dačić–SPS-JS Dragan Marković Palma“. Osim ponovo jednoglasno izabranog Radovića za funkciju predsedavajućeg u vrnjačkoj skupštini, za njegovog zamenika ponovo je izabran Dane Stanojčić, za sekretara Saša Radisavljević, a za njegovu zamenicu Jelena Radović.

Foto: G.Šljivić

Nastavljajući praksu da ne menjaju pobednički tim, odbornici su potom na hitno sazvanoj prvoj sednici Skupštine, za predsednika opštine ponovo izabrali Bobana Đurovića koji tu funkciju obavlja od 2012. godine. U svom prvom obraćanju u novom mandatu on je pozvao sve koji učestvuju u političkom životu vrnjačke opštine da svako u domenu gde je najbolji, da svoj doprinos ostvarenju vizije Vrnjačke Banje kao moderne, konkurentne i ekonomski stabilne opštine. 

Mesto njegovok zamenika opet je povereno Ivanu Džatiću, a ovom prilikom izabrani su i članovi Opštinskog veća.

Pogledajte više