ZAVRŠENA KONSTITUTIVNA SEDNICA U VARVARINU: SNS ima ubedljivu većinu, u tabor primili i odbornika sa liste SPS-JS

S. Babović

16. 08. 2020. u 22:07

VOJKAN Pavić (SNS), koji je u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsednika opštine izabran je večeras za pr edsednika upravo konstituisane Skupštine opštine Varvarin.

N. M.

Za zamenika predsednika Skupštine izabrana je Jelena Vesić, takođe odbornica SNS,dok je Dragana Zbiljić,kao nestranačka ličnost postavljena za sekretara Skupštine, što je funkcija koju je i do sada obavljala.
    Konstitutivnoj sednici prisustvovalo je 20 od 33 odbornika koliko ih ukupno ima u parlamentu,u kome SNS ima komotnu većinu.Na lokalnim izborima osvojili su 19 mandata, ali će u parlamentu imati 20,budući da je jedan odbornik sa izborne liste SPS-JS prešao u tabor naprednjaka. To je ovu grupu oslabilo za jedna mandat, pa će ih u parlamentu imati-7. GG Naši Ljudi dr Gordana Čabrić imaju pet, dok je GG Temnićka alternativa-Bratislav Petrović potvrđeno 3 odbornička mandata.

N. M.


    Ovo je bila i druga konstitutivna sednica u Rasinskom okrugu, nakon što su u Ćićevcu prošle nedelje formirani skupštinski organi i potvrđeno pisanje “Novosti” u vezi s tim da će većinu imati 11 odbornika sa  liste Aleksandar Vučić-Za našu decu,dva odbornika liste SRS-dr Zoran Milivojević-Batke i lista SPS-JS sa jednim mandatom. Predsednik opštine Zlatan Krkić, lider Pokreta za očuvanje opštine Ćićevac, prvi put posle 2003.-e prelazi u opozicione redove,sa 10 odbornika. U skupštini će biti i jedan odbornik GG “Samo domaćinski”.
                   

SLEDEĆI - KRUŠEVAC


    KONSTITUTIVNA sednica u Kruševcu biće oržana 18.avgusta,dok će se lokalni parlamenti u Brusu,Aleksandrovcu i Trsteniku konstituisati 20.avgusta.

Pogledajte više