EKSTREMNIJI NEGO HDZ! Milanović: Sutra je praznik, a ne komemoracija za Oluju!

- SUTRA u Kninu je praznik, a ne komemoracija za Oluju. Kome je to krivo, neka mu i dalje bude krivo - rekao je hrvatski predsednik Zoran Milanović dan pre obeležavanja dvadeset i pete godišnjice Oluje.

Foto Tanjug/HINA

Učestvujući svečanom završetku obuke novih vojnika Milanović je konstatovao da je rat dobiven, a dobili su ga pre svega oni koji su nosili oružje.

- Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo kao namera. Zličinački pothvat je jedna loša namera koju su nam pokušali da uvale, to je bila jedna od glupih izmišljotina - rekao je hrvatski predsednik.

Pozvao je HOS-ovce da u Kninu ne nose majice na kojima piše Za dom spremni, naglasivši da je to i želja premijera Andreja Plenkovića. 

Milanović će večeras u Kninu na tvrđavi predati najviša hrvatska odlikovanja generalima koji su učestvovali u Oluji, a odlikovaće i jedinice HVO-a, pa će odlikovanja primiti i general HVO-a Zlatan Mijo Jelić koji je u BiH optužen za ratne zločine.

Uoči okupljanja državnog vrha uj Kninu Andrej Plenković pozvao je pripadnike HOS-a da ne nose majice sa grbom na kojem piše ustaški pozdrav, već majice koje su predviđene protokolom.

Pogledajte više