VREĐANJEM VUČIĆA SAKRIVAJU KRIZU: Skandalozna emisija o Srbiji na HRT

V. N.

20. 07. 2020. u 22:04

SRBIJA živi u prošlosti, a velikosrpstva se neće odreći ni za 50 godina. Srbija je na izborima pokazala da je važno znati da je tvrdokorno ostala u četničkim rukama, da dva miliona Srba nisu imala problem da ponovo izaberu četnika na vlast.

Foto: Printscreen

Ovo su samo neki od stavova koje je novinar Tihomir Dujmović izneo u emisiji "Peti dan" na hrvatskom javnom servisu, koja je u celini bila posvećena Srbiji.

Jednočasovna analiza zbivanja u Srbiji usledila je baš u danu kada je Evrostat potvrdio da je srpski BDP u prvom kvartalu imao rast od 5 odsto, a hrvatski svega 0,4 procenta. Član Predsedništva SNS Miloš Vučević upravo zato smatra da je cilj emisije na HRT bio skretanje pažnje sa glavne teme u Hrvatskoj:

- Zbog krize izazvane pandemijom virusa korona Hrvatska traži druge teme kako se ne bi razmišljalo o ekonomskim problemima. Nadao sam se da će posle izbora malo pasti pažnja prema Srbiji. Glavna tema je i dalje Srbija, Vučić... Mučno je slušati da Srbiju, koja je platila ogroman danak u krvi, naneti od strane fašista i nacista, nazivaju profašističkom ili četničkom zemljom zato što je Vučić osvojio dva miliona glasova.

Iz Pokreta socijalista, čiji je lider Aleksandar Vulin, traže da se uputi protestna nota Ambasadi Hrvatske u Beogradu i da zvanične vlasti u susednoj državi zauzmu stav povodom svega što je na HRT izrečeno o Srbiji i predsedniku Vučiću.

- U suprotnom, smatraćemo da se slažu sa izjavom ovog političkog i istorijski nepismenog analitičara - naveo je generalni sekretar PS Predrag Vuletić.

BOŠKO IM "TRAČAK SVETLOSTI"

U ISTOJ emisiji politikolog Aleksandar Musić je rekao da je opozicija u Srbiji izvršila samoubistvo, da je vode istrošeni političari poput Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, a da je jedini "tračak svetlosti" Boško Obradović, kojeg, međutim, "i starice nazivaju faštistom i ljotićevcem, zahvaljujući tabloidima".

- Opozicija se bavi promašenim temama. Potpisivali su u svoje vreme sve što su im tražili kosovski Albanci i što je od njih tražila međunarodna zajednica, a sada pokušavaju da glume nacionaliste - naveo je Musić.

Pogledajte više