MOJA RUKA OSTAJE PRUŽENA Brnabićeva o Ćutinim izjavama: Uvrede me neće sprečiti da nastavim da insistiram na dijalogu (FOTO)

Novosti online 05. 04. 2024. u 12:32

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži Iks povodom izjave Aleksandra Jovanovića Ćute koji je rekao da "kada god Ana Brnabić pruži ruku, bežite od nje".

Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Dijalog predstavlja jedini put ka rešenju problema. Ne postoji drugi civilizovan način osim kroz razgovor i postizanje kompromisa, koji podrazumeva da obe strane prihvate određene aspekte onoga što druga strana predlaže. Sve dok se koristi ovakav rečnik ultimatuma i ulice, jasno se vidi da nema spremnosti za ozbiljan razgovor. Uvrede i pretnje samo potvrđuju da „Srbija protiv nasilja“, ili makar jedan deo njih, nemaju nikakvu želju ili nameru da razgovaramo i tako promenimo političku klimu u Srbiji. Uvrede me neće sprečiti da, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, nastavim da insistiram na razgovoru jer verujemo da je to u najboljem interesu našeg društva. Moja ruka ostaje pružena, moja vrata otvorena - napisala je Brnabićeva na svom zvaničnom Iks nalogu.

Pogledajte više