NAJVEĆI LOBISTI NEZAVISNOSTI KOSOVA SU GURALI REZOLUCIJU U EP: Jovanov za "Novosti" o sramnim potezima opozicije (VIDEO)

Novosti online 08. 02. 2024. u 16:39

MILENKO Jovanov, član Predsedništva SNS-a, je za "Novosti" govorio o sramnoj rezoluciji Evropskog parlamenta kojom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Foto: Printskrin

Kako je Jovanov izjavio, predsednik Vučić je opoziciji odmah izašao u susret obzirom da je prihvatio zahtev za raspisivanjem izbora, ali da je opozicija po tom pitanju kasnije promenila mišljenje.

- Oni sa svojim mentorima moraju da se dogovore da li hoće izbore ili ne - rekao je Jovanov i podsetio da ovo nije prva rezolucija usvojena od strane EP.

- Setite se rezolucije u kojoj je bilo da SPC na KiM pomaže terorizam ili ona rezolucija u kojoj se traži da se Srbija najoštrije kazni zbog događaja u Banjskoj. Isti taj parlament je tražio istragu u "Ribnikaru", to je isti onaj parlament koji se petlja u razne druge stvari kada je Srbija u pitanju. Tražili su i da Srbija snosi kazne zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Ali kao što vidite, Srbija nastavlja da vodi svoju politiku i to je ono što je suština - kaže Jovanov.

Podsetio je na situaciju u skupštini prilikom polaganja zakletve, rekavši da smo sa jedne strane imali poslanike koji su zakletvu položili na grb Srbije, a drugi na grb Šolakovih medija.

- Danas imate predsednika Srbije koji će u UN braniti Srbe sa KiM, ali se to neće naći u rezoluciji EP, niti će o tome opozicija pričati, jer ih to ne zanima. Oni tamo sede, i tu rezoluciju im guraju najveći albanski lobisti - kaže Jovanov i podsetio kako je izgledala bahatost opozicije nakon izbora kada su uništili imovinu gradske skupštine.

Jovanov je dodao da će u Srbiji jedino narod određivati ko će doći na vlast.

On je ukazao i na to da su tražili u jednoj od rezolucija da Srbija prekine odnose sa Miloradom Dodikom. 

- Sve je to već viđeno. Različite rezolucije usvaja EP, ali nijedna nije bila na korist Srbije. Sve su bile antisrpske, tendenciozne. Sve su bile za račun onih koji žele da uruše Republiku Srpsku, da priznaju nezavisno Kosovo. 

CELU IZJAVU JOVANOVA POGLEDTE NA PRILOŽENOM VIDEO SNIMKU:

Pogledajte više