VUČIĆ: Izgradićemo novi Muzej Nikole Tesle, po meri našeg najvećeg naučnika

Tanjug

20. 01. 2024. u 19:46

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas na predstavljanju programa "Skok u budućnost - Srbija Expo 2027" za period od 2024. do 2027, da će biti izgrađen novi Muzej Nikole Tesle, koji će biti jedno od najboljih mesta za posetu i objekat kakav nijedna zemlja u svetu neće imati.

Foto M. Š.

- Mnogo više će priličiti našem najvećem naučniku, Srbinu Nikoli Tesli. Mislim da niko drugi to u svetu na takav način neće imati - rekao je Vučić u Palati Srbija.

Kazao je da postoje dva predloga za novu zgradu Muzeja Nikole Tesle, od kojih je jedan je na Marini Dorćol, a druga u Beogradu na vodi, koja bi bila mnogo jeftinija i gde bismo mogli da nađemo sponzore.

- Ali svakako će to, taj Muzej Nikole Tesle biti jedno od najboljih mesta u koje će ljudi moći da dođu. Reč je o mnogo zgrada koje će mnogo više priličiti našem najvećem naučniku, Srbinu Nikoli Tesli - rekao je Vučić.

Najavio je da će se ulagati i u adaptaciju železničke stanice u Beogradu, kao i zgradu Pošte. Beograd će dobiti i dečji muzej za koji postoji potreba, kao i dve nove pozorišne scene.

- Predstoji izgradnja potpuno nove scene Narodnog pozorišta u Nišu, galerije Milene Pavlović Barilli dobiće Požarevac, a u Sremskim Karlovcima biće potpuno obnovljeno staro jezgro, a predviđena je i izgradnja muzeja staklarstva u Paraćinu - rekao je Vučić.

Podsetio je da će 27. januara biti obeležen Međunarodni dan sećana na žrtve holokausta u svetu u Memrojalnom centru Staro sajmište.

Pored Muzeja savremene umetnosti biće nova zgrada Prirodnjačkog muzeja u Beogradu - dodao je Vučić.

Pogledajte više