FARSA OD SUĐENJA: Đoković nedužan robija, a Albanci mu porušili kuću u nameri da ga proteraju

D. Z. 09. 01. 2024. u 17:28

PRED Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Peći danas je održano prvo ročište u slučaju Milorada Đokovića( 54) iz Vitomirice kod Peći optiženog za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

foto d.z.

Prema rečima advokata Vasilija Arsića, Đokovićevog branioca, ovog Srbina koji se 2004. godine vratio u svoje rodno mesto, Vitomiricu kod Peći gde je bio jedini Srbin povratnik, terete za navodno ubistvo osmorice i proterivae velikog broja Albanaca.

Međutim, Đoković je uhapšen juna 2021. godine kada je sudskim putem uspeo da potvrdi vlasništvo nad parcelom na kojoj mu je humanitarna organizacija sagradila kuću u kojoj je živeo. Osim što su mu porušili novosagrađenu kuću, Đokovića hapse pod pomenutom optužnicom.

- Ovo je zaista jedna farsa od suđena ali je najgore što je moj klijen u pritvoru već godinu i osam meseci .Potpuno je jasno i ja sam to danas decidno rekao na ročištu da je u pitanju politička optužnica protiv mog klijenta koji se sasvim sigurno ne bi vratio u rodno mesto iz Crne Gore gde je izbegao sa porodicom da je počinio bilo kakav zločin - kaže za "Novosti" advokat Arsić i napominje da je na današnjoj sendici uvodne reči iznelo tužilaštvo koje je predložilo navodnih 37 svedoka, od kojih su kako su istakli njih 35 nisu direktno svedočili navodnom događaju več smao njih dvojica.

- Tužilac je na današnjem pripremnom ročištu vio vidno iznerviran što sam tvrdio da je u pitanju politički motivisana optužnica protiv Đokovića kojeg nisu uspeli da proteraju kao povratnika kada su mu sruđili kuću već su ga potom uhapsili - kaže za "Novosti" advokat Arsić i dodaje da je Miloradova porodica raseljena u Crnoj Gori i da se sa suprugom i dvoje dece čuje telefonom dok ga u zatvoru u Podujevu gde se nalazi od trenutka hapšenja posećuju prijatelji iz Goraždevca jedine srpske enklave u opštini Peć.

Inače, Đoković je bio angažovan u pomenutoj opštini za pitanje raseljenih lica i zbog spora sa opštinom oko sopstvene imovine bio je na meti albanskih vlasti.Na dabnašnjem pripremnom ročištu tužilaštvo i odbrana su dali uvodne reči, a naredna ročišta su zakazana za 26. i 27. februar odnsono 1. mart.

Pogledajte više