PREDSEDNIK SOCIJALDEMOKRATSKE STRANKE BORIS TADIĆ PONUDI OSTAVKU: Glavni odbor je odbio

M.St.

25. 12. 2023. u 14:55

PREDSEDNIK Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ponudio je ostavku na tu funkciju na sednici Glavnog odbora zbog lošeg izbornog rezultata, ali je njegova ostavka odbijena.

Foto: Printskrin/Euronjuz

tadić je naveo da je preuzeo punu odgvornost za loš rezultat i ponudio ostavku, ali je Glavni odbor to odbio uz zaključak da je u ovom trenutku ključna "borba za odbranu glasova građana", saopšteno je iz SDS.

Oni smatraju da je loš rezultat SDS-a pre svega rezultat okolnosti u kojima su se izbori odigrali, nepostojanja koordinacije unutar opozicije koja bi bila usmerena na sabiranje opozicionih glasova i kako tvrde, "izborne krađe kroz koju je naša lista sistematski obarana ispod cenzusa".

Pirhvaćen je predlog da se u skorije vreme održi Izborna skupština stranke da bi se, kako kažu, "rukovodsto stranke prilagodilo novim okolnostima".

Na republičkim izborima 17. decembra lista "Saša Radulović, Dosta je bilo - Boris Tadić SDS - Ana Pejić (Otete bebe) - Dobro jutro Srbijo" osvojila je 1,18 odsto ili 45 090 glasova, čime je ostala ispod cenzusa od tri odsto za ulazak u parlament.

Pogledajte više