"OVO JE PRAZNIK DEMOKRATIJE" Vučević: Optimista sam da će lista SNS pobediti na svim nivoima

Tanjug 17. 12. 2023. u 20:00

MINISTAR odbrane i predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je danas da se na izborima odlučuje o onome kako želimo da vidimo Srbiju u naredne četiri godine i da je optimista da će lista "Srbija ne sme da stane" pobediti i na republičkim, pokrajinskim kao i svuda na lokalnim izborima.

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

- Ovo je praznik demokratije i verujem da ćemo se spram toga svi zajedno vladati. Očekujem da izbori prođu u fer demokratskoj atmosferi i da svi učesnici postupe ispravno i podrže izbornu volju građana, jer je to suština izbora i narodnog suvereniteta - rekao je on posle glasanja u Mesnoj zajednici Narodni heroji u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, glasanje se odvija u fer uslovima, jer na izborima učestvuje veliki broj stranaka i koalicija i veliki broj posmatrača.

Naveo je da je bilo incidenata i da je napadnuta jedna aktivistkinja SNS jutros pre devet sati u Ulici Janka Čmelika.

- Tri neka jaka heroja su napali devojku i ja očekujem da policija reaguje. Najvažnije je da niko ne naseda na provokacije, a incidenti trebaju onima koji nemaju podršku građana i koji se boja izbora - rekao je on.

Dodao je da će naprednjaci podržati odluku naroda i čestitati onima koji budu pobednici, ali da je optimističan da će to biti lista SNS-a.

Pogledajte više