VUČIĆ NA PITANJE "NOVOSTI" O SARADNJI SA BiH: Mi smo to hiljadu puta hteli, ali nikada to nije lako da se dogovori

Novosti online 27. 11. 2023. u 11:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska početka radova na brzoj saobraćajnici Slepčević‒Badovinci na pitanje naše novinarke prokomentarisao saradnju Srbije i BiH, kada je u pitanju modernizacija saobraćaja.

Foto: Printskrin

- Mi smo sto hiljadu puta hteli, ali nikada to nije lako da se dogovori. Uz sva neslaganja ili minimalna slaganja uspevamo pre svega da se povežemo sa Semberijom i to će za dve-tri godine izgledati mnogo drugačije nego danas. Biće Bijeljina‒Beograd bukvalno za sat vremena i pet minuta. Nadam se da ćemo i te granične prelaze uspeti što je moguće šire da otvorimo, u skladu sa Otvorenim Balkanom, kakvim god hoćete procesom, ili kako god da ih nazivaju da bi ljudi mogli jednostavno da se brže kreću... onda će i Bijeljina biti više vezana za Beograd nego za bilo šta drugo... Dalje se ide prema Brčkom, preko Obudovca i Modriče ka Banjaluci, a istovremeno treba da vidimo ka Sarajevu i Tuzli - kazao je Vučić.

Nadalje su predsednik i ministar Vesić istakli da kada je reč o tagu, sa Crnom Gorom sve bi trebalo da bude završeno do kraja godine, pregovori sa Bosnom i Hercegovinom bi takođe uskoro trebalo da budu gotovi, a sa Hrvatskom je već postpisan ugovor.

Kako je istakao ministar Vesić, sa Severnom Makedonijom stvari funkcionišu, a u planu su pregovori i sa Grčkom za iduće leto. 

Pogledajte više