SVI BI ŽELELI MNOGO TOGA IZ SRBIJE: Vučić na pitanje "Novosti" o velikom ugovoru za proizvode namenske industrije

Novosti online 23. 11. 2023. u 15:47

NA pitanje naše novinarke, o novom ugovoru koji je potpisan sa prijateljskom zemljom koja nije u ratu, vezano za svrhe namenske industrije, predsednik je rekao da je reč o ugovoru od 311 miliona, te da ne može još uvek da otkrije detalje, jer čeka da ugovor prođe proceduru njihovog parlamenta.

Foto D. Milovanović

Predsednik se nasmejao nakon pitanja naše novinarke o tome šta traže osim 48 "nora", te kazao da je 48 haubica od 155 milimetara dovoljno da brani jednu zemlju.

- To je ogromna porudžbina, ali ima još stvari. Razgovaramo mi sa mnogim zemljama, svi bi želeli mnogo toga iz Srbije, kao što i mi želimo spolja, da dovezemo ili da dobijemo, pa ćemo sad da vidimo. Tako da u svakom slučaju nadam se i verujem da možemo da nastavimo dodatnu modernizaciju i opremanje naše vojske koja treba da bude garant sigurnosti i bezbednosti naše zemlje. Ali kada potpišete ugovor na 311 miliona, ili ugovor od 105 miliona kao što smo sa Kirpom, onda vam to govori o ogromnim poslovima,  samo što je važno što moramo to da isporučimo na vreme, što nije lako. Znači moraćemo drastično da uvećamo naše kapacitete - kazao je predsednik.

Za kraj je za naš medij istakao kako nije reč o afričkoj zemlji.

BONUS VIDEO: PONOS SRPSKE ARMIJE: Pogledajte kako izgledaju novonabavljena sredstva naoružanja i vojne opreme

Pogledajte više