LJUTA BORBA U ĐILASOVI REDOVIMA: Aleksić i Ćuta izbacili sa sastanka Lazovića

Novosti online 02. 11. 2023. u 21:05

I PORED toga što su prošle nedelje objavili da su postigli dogovor i napravili listu budućih poslanika republičkog parlamenta opozicija koju čini bivša vlast na čelu sa Draganom Đilasom svakodnevno održava sastanke na kojima se, kako saznajemo, vodi ljuta borba oko zastupljenosti i mestu koalicionih partnera na poslaničkoj listi.

Foto: Printskrin

Tako je na jučerašnjem sastanku došlo je do ozbiljnog sukoba i svađe između članova pokreta Ne davimo Beograd, sa jedne, i Ekološkog ustanka i Narodnog pokreta Srbija, sa druge strane.

Radomir Lazović, koji je prvi na listi Đilasove opozicije, pokušao je da sastavi novu listu i ubedi koalicione partnere da članove partije Miroslava Aleksića i pokreta Aleksandra Jovanovića Ćute "spuste" na poslaničkoj listi na mesta od 60. do 70. Posle bure negodovonja i neprijatnih reči, Ćuta i Aleksić su sa sastanka izbacili Radomira Lazovića.

Pošto su Ćuta i Aleksić zapretili da će, ukoliko njihove kandidate za poslanike spuste i za jedno mesto na listi, izaći iz koalicije "Srbija protiv nasilja" svi prisutni su odustali od te ideje.

Međutim, nisu tako dobro prošle pristalice Pavla Grbovića i Nebojše Zelenovića pa će na budućoj listi članovi Pokreta slobodnih građana zauzimati od 68. do 71. mesta, a predstavnici Zajedno za Srbiju od 72. do 78. mesta.

Članovi koalicije Srbija protiv nasilja održali su i danas sastanak, koji je doduše prošao u malo mirnijoj atmosferi od jučerašnjeg, ali nisu izbegnute oštre reči. Nebojša Zelenović je protestovao zbog jučerašnjeg Ćutinog bezobraznog i bahatog ponašanja prema prvom na listi, Lazoviću, zbog čega se u ime SSP izvinio Dragan Đilas. Aleksić je odbio da se izvini u Ćutino ime.

Pogledajte više