PREMIJERKA U BRISELU: Brnabićeva govorila o situaciji na KiM i evropskoj perspektivi Srbije

Novosti online 26. 10. 2023. u 10:39

PREMIJERKA Ana Brnabić započela je radni dan u Briselu, gde je održala brifing u Centru za evropske politike, na temu članstva u Evropskoj uniji u novoj eri i perspektivi Srbije.

Foto: Instagram/anabrnabic

- Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine. Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva. Znam koliko smo naporno radili, koliko smo toga postigli i šta ćemo još sve uraditi u vremenu ispred nas. Srbija je u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja - objavila je premijerka na svom Instagram nalogu.

- Sve što smo uradili, uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU. Putovanje je nekada jednako važno kao i sama destinacija, tako da se nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način.

Pogledajte više