JEZIV PRIZOR NA KOSMETU! Majka zatekla sina kako kleči dok nad njim stoje dva naoružana Kurtijeva policajca - premijerka na SB UN

Novosti online 23. 10. 2023. u 21:54

KOSOVSKA policija presrela je dvoje maloletne dece Kristijana (15) i Daru Radosavljević (17) koji su vozili kvad bicikle u selu Rudine kod Zvečana i brutalno ih pretukli. Majka je zatekla svog sina kako kleči, rukama prekrivajući glavu, dok su nad njim stajala dva teško naoružana policajca.

Foto: Printskrin

Ovo je deo govora premijerke Srbije Ane Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN a kojoj se raspravlja o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK).

- A od 3. juna, kada je EU zahtevala hitnu deeskalaciju, Priština je preduzela ukupno 23 eskalirajuća koraka na severu KiM  - rekla je premijerka i dodala:

Foto: Printskrin RTS

- Ukupno 24 Srba uhapšeno je otkako je EU zahtevala hitnu deeskalaciju. Jedan od njih, Milun Milenković Lune, tokom hapšenja i pritvora brutalno i nečovečno je pretučen, što je dokumentovano kako kroz medicinske kartone i izvještaje. Optužen je da je učestvovao na protestima građana u Zvečanu, iako tog dana nije ni bio u Zvečanu! Takođe je i dalje u pritvoru.

Ceo govor čitajte KLIKOM OVDE!

Pogledajte više