VUČIĆ O PROKOPU: Uspeli smo da završimo nešto bitno za narod, nastavljamo da radimo i tek ćemo mnogo toga da uradimo

Novosti online 20. 10. 2023. u 18:46

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska nove železničke stanice u Prokopu u Beogradu podsetio da je ovaj projekat počeo još sedamdesetih godina prošlog veka.

Foto Novosti

Nastavljamo da radimo i tek ćemo mnogo toga da uradimo - poručio je Vučić, te dodao kako su njegovi prethodnici imali drugačije snove.

- Evo sada otvaramo novu staničnu zgradu. Lako je potceinjavti tuđi rad. Da ih pitate zašto vi niste ništa od toga uradili. Na to odgovora nikad neće biti - poručio je predsednik.

Prokop je kao što smo već i pomenuli prilagođen i gluvonemim osobama. Premijerka je istakla kako država mnogo radi sa gluvonemim osobama i kako su osnovne škole prvi put odobile udžbenike na srpskom znakovnom jeziku.

APOTEKE, PEKARE, POSLASTIČARNICE

Predsednik je obišao i apoteku koja se nalazi u sklopu objekta na železničkoj stanici, što je samo još jedna potvrda o savremenosti ovog zdanja i tome što su uzete u obzir sve potrebe.

Od Pazove do Šida, ako rast bude veći, već sledeće godine može da se krene u realizaciju novog projekta, pojasnio je Vučić, te rekao da je primarno da se završi put preko Mađarske.

Tu se nalaze i kafići, pekare, poslastičarnice.

Kako je rekao gradonačelnik Šapić biće izgrađena i konstrukcija koja će voditi i do Prokopa ka KC i porodilištu i Kneza Miloša.

Predsednik RS, Milorad Dodik je pohvalno rekao predsedniku Vučiću kako se političari pamte po onome što ostave iza sebe, a ne po onome što pričaju.

Na stanici su napravljene i klupe za pušače.

Pogledajte više