VIZIONARSKI POGLED U BUDUĆNOST Vučić iz Kine: Ovo je velika i važna poseta, očekuju nas bitni sastanci i važni sporazumi

Novosti online 16. 10. 2023. u 14:59

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić dao je izjavu za medije po dolasku u Narodnu Republiku Kinu, gde će učestvovati na Trećem forumu za međunarodnu saradnju Pojas i put.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Ovo je velika i važna poseta Narodnoj Republici Kini – izuzetno bitni sastanci i veoma važni sporazumi koje potpisujemo.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Bilateralni sastanak sa predsednikom Sijem je posebna čast i privilegija, a potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini otvoriće mnogo toga i popraviti poziciju naših poljoprivrednih i industrijskih proizvođača. To je vizionarski pogled u budućnost, a ne samo lepa vest - napisao je predsednik Vučić na Instagramu i dodao:

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Srbija kao mala ekonomija mora da nadomešćuje nedostatak veličine domaćeg tržišta snažnom izvoznom orijentacijom i preferencijalnim trgovinskim aranžmanima, preko kojih postaje atraktivnija potencijalnim investitorima, a domaćim kompanijama obezbeđuje povlašćen pristup novim tržištima. Posebno treba istaći izvoz na kinesko tržište sojinog ulja, smrznutih malina, ali i plasman svežih jabuka, meda i drugih važnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Kada govorimo o našim političkim odnosima, oni su na izuzetnom nivou zahvaljujući predsedniku Siju i njegovom ličnom angažmanu. Nastavićemo da ih unapređujemo i nikada se nećemo odreći istinskog prijateljstva sa NRK.

Pogledajte više