UJEDINJENI MOZGOVI OPOZICIJE: Svi do jednog tvrdili da Vučić neće da raspiše izbore u decembru - i šta se desilo? (VIDEO)

Novosti online 28. 09. 2023. u 09:29

I DOK opozicija na sav glas priča kako je gotovo nemoguće da izbori budu održani do kraja godine, te kako će predsednik Aleksandar Vučić iskoristiti najnovije tragične događaje na KiM da ih ne raspiše u skorije vreme, šef države još jednom ih je demantovao rekavši kako na birališta možemo već 17. decembra.

Foto: Printskrin

Povodom zahteva dela opozicije za održavanje izbora, kaže da je prihvatio njihovu ideju u potpunosti.

- Biće zajedno i parlamentarni, pokrajinski, beogradski i još u nekim opštinama. Nikakav problem - kazao je Vučić u svom obraćanju građanima na javnom servisu.

Predstavnici opozicije, svi do jednog, bili su kategorični u svojim javnim istupanjima da predsednik neće raspisati izbore u decembru.

- Vučić će iskoristiti svaku priliku da kaže - ne možete vi sada da tražite izbore, sad je zemlja ugrožena – rekao je Zdravko Ponoš.

- Ne vidim zašto bi išao na izbore u decembru. Ako Vučić raspiše izbore, ja ću se izviniti, bila je moja pogrešna procena - kazao je Boban Stojanović.

- On neće ići na decembarske izbore. Ne znam zašto bi se to sada radilo, zašto bi on ispunio zahtev opozicije, on nije nijedan zahtev ispunio. On nikada nije organizovao izbore kada je zima – komentarisao je Slobodan Georgiev.

- Taj čovek neće izaći na izbore, nema šanse - izjavio je Dejan Ilić, optužujući predsednika da je „nesiguran“.

Foto: RTS printskrin

I šta se desilo?

- Ja sam dobio pismo i evo da im zvanično odgovorim. Ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete demokratiju i opozicione stranke. Voleo bih više odgovornosti u trenucima teškim za državu. Rekli su da država propada i da je ekonomija uništena, ni sa čim od toga nisam saglasan - kazao je predsednik.

- Mi znamo da su oni favoriti i za izbore u Srbiji. Oni koji bi da ruše vlast, oni to nazivaju rušenjem Vučića jer je kod njih sve personalizovano i u pitanju je moja glava i plen kojeg bi da se dočepaju. Biće zajedno i parlamentarni i beogradski i pokrajinski, i u još nekim opštinama. U većini ne, ali u još nekim svakako - napominje Vučić.

Pogledajte više