KANCELARIJA ZA KIM: Otkazano obraćanje Petkovića, obratiće se predsednik Srbije

Novosti online 24. 09. 2023. u 13:16

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da je vanredno obraćanje direktora kancelarije za KiM otkazano, te da će tokom popodneva obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug

Kako su Novosti ranije objavile, šef naše države razobličiće sve laži i podvale Aljbina Kurtija, tvorca haosa i pakla na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, tzv. Kosovska policija saopštila je jutros da je sinoć oko 2.30 došlo do pucnjave kod sela Banjska u kojoj su ranjena dva pripadnika kosovske policije, od kojih je jedan podlegao povredama.

Naoružani ljudi sa blindiranim vozilom upali u manastir Banjska

Eparihja raško-prizrenska oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u manastir Banjska.

"Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginuloga policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti. Eparhija je  jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji", navodi se u saopštenju.

Eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu Srpske Pravoslavne Crkve, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob.

Pogledajte više