ZAGOVORNIK NOVOG MAJDANA U BEOGRADU NE MIRUJE: Bugajski optužio Srbiju i Vučića da podržavaju ruski imperijalizam

Novosti onlajn

10. 09. 2023. u 12:41

ZLOGLASNI zagovornik drugog Majdana u Beogradu i dežurni uzbunjivač od imaginarne "velike Srbije", Januš Bugajski, ponovo je svojim uratkom raspirio vlažne snove - ovog puta bošnjačke političke čaršije u Sarajevu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Naime, tamošnji mediji preneli su tekst ovog rasnog rusofoba, sa trenutnim uhlebljenjem u vašingtonskoj Džejmstaun fondaciji, u kojem tvrdi da naša vlast predvođena Aleksandrom Vučićem podržava ruski imperijalizam. Konkretno, Bugajski navodi da predsednik Srbije ne može da prikrije podršku imperijalnoj Rusiji.

Foto: Printskrin/https://istraga.ba/

- Njegov sastanak sa ukrajinskim predsednikom Volodomirom Zelenskim na Balkanskom samitu u Grčkoj i obezbeđivanje neke vojne opreme Ukrajinu trebalo bi da demonstrira balansiranje između Rusije i Ukrajine. Međutim, ovakvo držanje samo zavarava one u Vašingtonu i Briselu koji žele da budu prevareni i koji veruju da Vučić može da se odvoji od Putina. U stvarnosti, režim u Srbiji u potpunosti podržava imeprijalne i genocidne ciljeve Moskve u Ukrajini i njenu globalnu antiameričku politiku - piše Bugajski.

I očigledno namerno ne govori istinu. Jer na pomenutom samitu Vučić nije obećao nikakvu vojnu pomoć Zelenskom ostajući čvrsto na poziciji neutralnosti koju naša zemlja brižljivo čuve i pre izbijanja rata na istoku, a ona je potkrepljena nedvosmislenom odlukom da nećemo prodavati oružje nijednoj od sukobljenih strana.

Bugajski dalje konstatuje da je Beogradu potrebna Rusija kao snažna sila sa globalnim dometom koja će osporiti američki uticaj i podržati regionalne aspiracije Srbije.

Pogledajte više