ADVOKAT UHAPŠENIH SRBA ZA "NOVOSTI": Dobili su i dopunsku kaznu - proterivanje i zabrana ulaska na KiM

D. Z. 03. 08. 2023. u 14:08

SINIŠI Jevtiću (50) iz Kruševca i Ivanu Sekuliću (33) iz Pećinaca, koji su krajem maja uhapšeni na administrativnom prelazu Jarinje pod sumnjom za podstrekivanje nereda na severu Kosova i Metohije, odlukom Osnovnog suda u Prištini danas je ukinut pritvor, jer je mera šestomesečnog zatvora zamenjena novčanom kaznom.

Foto D. Milovanović

Kako je Novostima potvrdio advokat Ljubomir Pantović, Jevtića i Sekulića, koji su bili u pritvoru Zatvora visokog rizika u Podujevu, tzv. kosovska policija će sprovesti najverovatnije do administrativnog prelaza Merdare.

-Juče je bilo pripremno ročište u krivičnom postupku protiv Jevtića i Sekulića koji su priznali krivicu za dela za koja se optužuju i sud je danas objavio presudu kojom su kažnjeni na po šest meseci zatvora, ali je na predlog odbrane usvojena zakonska mogućnost da se ova mera zameni novčanom kaznom. Kazne su već plaćene, ali su i Sekuliću i Jevtiću izrečene mere proterivanja sa prostora Kosova i Metohije i zabrana ulaska od tri godine, tako da će njih tzv. kosovska policija po izlasku iz pritvora sprovesti do administrativnog prelaza sa centralnom Srbijom, najverovatnije do Merdara koji je najbliži Podujevu - pojasnio je Novostima advokat Pantović, dodajući da će Jevtić i Sekulić verovatno za sat-dva biti na administrativnom prelazu.

Inače, Jevtić i Sekulić su krajem maja meseca uhapšeni na prelazu Jarinje i terete se za krivična dela „učestvovanje u protestu“ i „huliganstvo“, a njihova imena su i na spisku premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija lica koje je optužio za organizovanje nereda na severu KiM.

Pogledajte više