MILATOVIĆ POLOŽIO VENAC NA SPOMENIK NEZNANOM JUNAKU: "Mnogo puta su narodi Crne Gore i Srbije bili u istom stroju" (FOTO)

Novosti online

10. 07. 2023. u 15:13

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali i upisao se u knjigu utisaka.

Foto: Instagram/jakov_milatovic

On je prvi predsednik Crne Gore koji je posetio spomen kompleks na Avali.

- Moje poštovanje i zahvalnost u ime građana Crne Gore svim palim borcima oslobodilačkih ratova koji su dali svoje živote u odbrani mira i slobode. Mnogo puta kroz istoriju narodi Crne Gore i Srbije su bili u istom stroju, što nas obavezuje da čuvamo sve vrijednosti koje nas povezuju i na njima temeljimo naše buduće odnose i saradnju - napisao je Milatović.

Milatović boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, i danas se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je poručio da mu je veliko zadovoljstvo što je ugostio crnogorskog kolegu.

- Jačanje bilateralnih veza i tešnja saradnja je od uzajamne koristi. Srbija i Crna Gora imaju veliku trgovinsku razmenu, imajući u vidu veličinu zemalja. Za nas je CG izuzetno važan partner ne samo zbog ekonomije i brojeva već i tradicionalne bliskosti i povezanosti naših građana, velikog broja Srba koji žive u CG i obrnuto. Trudimo se da naše odnose unapredimo. Razgovarali smo o brojnim pitanjima - kazao je Vučić.

Pogledajte više