"NE ZNAM KOJI JE JARE, A KOJI PAJA...." Vučić i Mali na mestu koje će Srbiji i Beogradu doneti ogromne šanse i mnogo posla (FOTO)

Novosti online 30. 06. 2023. u 12:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić se danas provozao noovotovorenom obilaznicom sa ministrom finansija Sinišom Malim. Tim povodom objavio je njihovu zajedničku fotografiju na Instagramu.

Foto: Printskrin/Instagram

- Dva vozača, malo jača... ne znam koji je Jare, a koji Paja, ali znam da će na ovom mestu, gde sam parkirao svoju limuzinu, doneti ogromne šanse i mnogo posla Srbiji i Beogradu - napisao je predsednik Vučić.

Predsednik i ministar provozali su se prethodno novom obilaznicom, a Mali je objavio snimak vožnje.

- Evo nas na obilaznici. Pokušavam da se setim kako izgleda kada vozite automobil, pošto nekoliko meseci prođe i ne pritisnem kočnicu, kvačilo ili gas. Siniša snima. Trudili smo se i imam zamerke na signalizaciju, ali verujem da ćemo to da popravimo - rekao je predsednik.

Podsetimo, obilaznica je projektovana i odobrena davne 1972, u vreme Josipa Broza Tita, a gradnja je počela 1991, u vreme Slobodana Miloševića. "Predviđen je rok od pet godina da se obilaznica završi", obećao je tada Milošević.

Nije se, međutim, tih devedesetih daleko odmaklo. Ali i posle 2000. nastavljeno je u sporom ritmu. Iako su prethodne vlasti tvrdile da im je to jedan od najbitnijih projekata, radovi su se odugovlačili, a počelo je i licitiranje s rokom. A onda je predsednik Aleksandar Vučić uzeo stvar u svoje ruke i 2018. prisustvovao otvaranju radova od Ostružničkog mosta. Za samo pet godina urađena je duža trasa nego za prethodnih 27.

Međutim, baš na Vidovdan otvorena je poslednja deonica obilaznice, Sektor 6, od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok, čime je kompletiran Koridor 10. U prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, na čije je insistiranje posao ubrzan da bi bio okončan višedecenijski san graditelja, održana je svečanost. Vozači sada od Batajnice do Bubanj Potoka stižu za samo 23 minuta.

Pogledajte više