PROTEST SRBA ZBOG JUČERAŠNJEG HAPŠENJA DRAGIŠE MILENKOVIĆA: Više hiljada Srba u Gračanici (FOTO, VIDEO)

D. Z. 22. 06. 2023. u 13:09

"STOP kriminalizaciji Srba“, „Svi smo mi Dragiša“ i mnoge druge parole na transparentima nose Srbi iz Gračanice i okolnih sredina na centralanom Kosovu i Metohiji koji su se okupili danas u znak protesta zbog jučerašnjeg hapšenja Dragiše Milenkovića (52) iz okolne Kišnice, kojeg su u jutarnjim satima uhapsili pripadnici specijalne kosovske policije ROSU.

Foto: D.Z.

Okupljeni Srbi koji su i juče protestovali, poručili su Kurtijevim specijalcima da ih sve uhapse jer tvrde da njihov sunarodnik Dragiša Milenković ni mrava nije zgazio, a ne počinio ratni zločin, za šta ga tereti specijalno tužilaštvo, odnosno da je kao čuvar maltretirao zatvorenike u zatvoru u Lipljanu.

Foto: Dragana Zečević

Dok advokat Dejan Vasić, branilac uhapšenog Milenkovića kojem je juče određeno zadržavanje do 48 sati, tvrdi da je u pitanju zamena identiteta i Dušanova supruga Jadranka i troje dece su u šoku zbog njegovog hapšenja kao i komšije i rođaci. Tvrdeći da sasvim sigurno ne bi ostao da živi na Kosovu i Metohiji da je počinio bilo kakav zločin ili da je na bilo koji način naudio Albancima, komšije Milenkovića ponavljaju da je sam čin hapšenja njihovog suseda bio dramatičan jer su specijalci opkolili ne samo kuću Milenkovića, već i čitavu ulicu.

- Prilikom pretresa kuće bili su jako brutalni, čak su i ikone skidali sa zida i bacali ih na pod - pričaju nam komšije ove porodice koji su danas među okupljenima na protestu u centru Gračanice zahtevajući Dušanovo ali i oslobađanje svih uhapšenih Srba na severu Kosova i Metohije.

foto d.z.

U znak solidarnosti sa Srbima koje su pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili poslednjih dana i meseci, protest u Ranilugu kod Gnjilana najavili su i Srbi iz Kosovskog Pomoravlja.

Pogledajte više