PROTEST ZBOG HAPŠENJA DRAGIŠE MILENKOVIĆA: Blokiran put Gračanica–Gnjilane, policija pokušala da ukloni narod

D. Z. 21. 06. 2023. u 14:57

U ZNAK protesta zbog današnjeg hapšenja Dragiše Milenkovića iz Kišnice kod Gračanice počelo je spontano okupljanje građana u centru Gračanice. Naime, Dragiša je uhapšen danas pre podne kada su specijalne jedinice policije tzv. Kosova upale u kuću Milenkovića uhapsivši ga uz obrazloženje da je počinio navodni ratni zločin dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.

foto d.z.

Njegovoj supruzi Jadranki je posle njegovog hapšenja pozlilo i prebačena je u gračaničku bolnicu dok su meštani u znak revolta počeli da se okupljaju u centru Gračanice blokirajući magistralni put Priština–Gnjilane.

Foto: D. Zečević

Uprkos pokušajima policije da ih skloni sa puta građani ne odustaju od protesta, a jedan mladić je, kako su javili srpski elektronski mediji, povređen je kada mu je Albanac automobilom prešao preko nogu.

Povodom hapšenja još jednog Srbina na Kosovu i Metohiji reagovala je Srpska lista iz koje ističu da Kurti nastavlja sa neosnovanim i proizvoljnim hapšenjem Srba dok međunarodni predstavnici jadikuju na sastancima bez želje da zaustave antisrpski režim Aljbina Kurtija u proterivanju srpskog naroda.

- Danas je tako, bez ikakvih dokaza, u Gračanici uhapšen Dragiša Milenković, otet od svoje porodice, supruge i dece, i odveden u nepoznatom pravcu bez ikakvih predočenih dokaza o njegovoj krivici. Kao po ustaljenom receptu, Kurtijev režim nastavlja sa lovom na Srbe pred očima međunarodne zajednice koja anemično ćuti i daje prostor Kurtiju da progoni Srbe, dok Euleks glumi statistički zavod koji u svoje izveštaje dodaje jedno po jedno ime časnog Srbina. Ma koliko nastojali da politikom svršenog čina dovedu srpski narod u nemoguću situaciju za opstanak na ovim prostorima, i naviknu nas na ove otmice, nećemo prestati da se borimo za svoja prava i tražimo slobodu za našu neosnovano uhapšenu braću, čija je jedina krivica srpska nacionalnost - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pogledajte više