"TADIĆ SAPLIĆE SOPSTVENU DRŽAVU": Petković - Svaki patriota može da bude ponosan na nastup Vučića na Si-En-Enu

Novosti online 01. 06. 2023. u 12:48

SVAKI iskreni patriota i Srbin kome je Srbija u srcu, mogao je da bude ponosan na koji je način predsednik Aleksandar Vučić na CNN-u argumentovano, utemeljeno, nepokolebljivo branio interese naše države i našeg naroda na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

FOTO KANCELARIJA ZA KIM

Petković je u saopštenju za medije tako reagovao na gostovanje predsednika Socijaldemokratske stranke Srbije Borisa Tadića na TV Nova, koji je izjavio da Vučić na Si-En-Enu nije rekao da neće priznati Kosovo.

- Samo je dežurnim hejterima i zavidnim dokonim prevaziđenim političarima opozicije to povod za napade bez argumenata, ali sa ostrašćenom mržnjom. Svaki pristojan i iole pametan čovek ne može a da ne bude zgađen neiskrenim patriotskim tiradama Borisa Tadića, jer njegovi pokušaji da na svaki način saplete sopstvenu državu u borbi za zaštitu nacionalnih interesa nisu dostojni, ne samo nekadašnjeg šefa države, već su nemoralni u svakom smislu - poručio je Petković u saopštenju za medije.

Po Petkovićevim rečima Tadić je, "u vreme dok je predano i suprotno volji građana radio na sprovođenju evroatlantske agende, odnosno uvlačenju Srbije u NATO, jednako na rečima bio veliki patriota, a zapravo je sistematski radio na političkom uništenju sopstvene zemlje".  

- Da stvar bude gora, on to nije radio sam, već je time što je na pozicije moći i odlučivanja doveo razne Jeremiće i Ponoše, napravio čitav sistem za urušavanje Srbije, i taj sistem radi do danas - iako oni ne mogu da se slože ni oko čega, osim oko toga da je neophodno nauditi predsedniku Aleksandru Vučiću i Srbiji da bi njima bilo bolje - rekao je Petković.

Petković je podsetio da je, kako je istakao, "ta družina velikih patriota” pregovore o Kosovu izmestila iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije.

- I dala pred Međunarodnim sudom pravde jedini međunarodnopravni argument separatistima u Prištini, zaključila niz štetnih sporazuma sa Prištinom, srpsku vojsku razoružala i svela na nivo civilne zaštite, a onda i skrštenih ruku sedela dok su albanski ekstremisti u martovskom pogromu ubijali i proterivali Srbe i palili naše manastire. To je tekovina vladavine velikog državnika i patriote Borisa Tadića, i baš kao što je bio nedalekovid, neiskren i neodgovoran na poziciji predsednika, takav je i danas kao politički analitičar - naglasio je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je ocenio da Tadić i dalje nema sposobnost da sagledava složene političke procese.

- A nema ni moralne predispozicije da se uzdrži od saplitanja sopstvene države u trenucima kada neko drugi pokušava da popravi ono što je upravo on pokvario, i da od razvaljene i devastirane Srbije koju nam je ostavio napravi politički i ekonomski stabilnu i samostalnu zemlju. Naši osnovci pokazuju više pronicljivosti kada analiziraju pesme u čitankama nego što je Tadić sposoban da pokaže kada govori o aktualnim političkim događajima i fenomenima, i sve bi to bilo u redu da je sposoban da se uzdrži i da makar ne kvari posao onima koji Srbiju danas vode mnogo odgovornije i kompetentnije nego što je on ikada hteo i umeo - rekao je Petković.

Petković je ocenio i da se ljubav i odgovornost prema državi ne dokazuje rečima, već delom.

- I na tom ispitu je Tadić pao i kao predsednik i kao politički analitičar, dozvolivši sebi da postane nešto poput Rade Trajković u muškom obličju. Nisam siguran da je Tadić, kada je opraštajući se od predsedničke funkcije poručio da ćemo ga gledati u nekom drugom filmu, i sam verovao da će postati sporedni negativni junak u filmu o obnovljenoj i uspešnoj Srbiji, ali to je politička penzija koju je izabrao svojom voljom - zaključio je Petković.

BONUS VIDEO: Sramna izjava Marije Lukić: Poslanica sa Marinikine liste nepristojna

Pogledajte više