JUTRO U ZVEČANU: Radnici se okupili ispred opštine - žele da uđu na svoja radna mesta

D. Z. 30. 05. 2023. u 09:04

MADA je noć na severu Kosova i Metohije protekla mirno, od jutros su ispred zgrade opštine Zvečan počeli da se okupljaju radnici ove opštine koji ne mogu da uđu na svoja mesta jer zgradu opštine i dalje drže u blokadi pripadnici specijalne policije i KFOR-a.

FOTO D.Z.

Posle jučerašnjih incidenata i noći koja je protekla mirno radnici se i jutros okupljaju ispred zgrade opštine Zvečan.

Sa radnicima su i predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić i potpredsednik Igor Simić.

Radnici ističu da su se okupili da pokušaju da uđu na svoja radna mesta i da se uvere hoće li se ispoštovati dogovor koji je postignut sa predstavnicima KFOR-a, a koji im je saopštio Dragan Nedeljković, član privremenog organa, da će se do danas u 15.00 časova pripadnici specijalne policije povući.

Osim radnika ovde se okupljaju i građani koji su revoltirani zbog jučerašnjih događaja kada su oko 16.30 snage KFOR-a razbile mirni skup građana, a kada je posle polučasovnog sukoba i primene šok-bombi, suzavca i gumenih metaka povređeno više od pedeset građana i oko četrdeset pripadnika KFOR-a.

Inače, posle jučerašnjih događaja KFOR je povećao svoje snage, odnosno prisustvo u svim opštinama na severu, a pripadnici specijalne policije i danas se nalaze na većini puteva na ovom području.

Da se situacija koja se dešava na severu reflektuje i na ostatak pokrajine potvrđuje i noćašnji incident koji se dogodio u Gračanici kada je na spomeniku Milošu Obiliću u centru Gračanice spaljena srpska zastava.

Pogledajte više