ALBANCI PUCAJU NA SRBE Svedočenje reportera "Novosti": Jurili su nas po ulicama i psovali, tresem se, očajni smo...

D.Z.

29. 05. 2023. u 17:36

Sve je počelo kada je predstavnik KFOR-a tražio od okupljenih Srba da se sklone sa ulice kako bi se povukla dva oklopna transportera u kojima su bili specijalci tzv. kosovske policije. Međutim građani su ostali pri zahtevu da se iz opštine povuku specijalci, kaže nam reporter sa lica mesta.

Novosti

Pošto dogovora nije bilo, KFOR je krenuo pod punom opremom za razbijanje demonstracija na okupljeni narod.

-U tim trenucima, građani su počeli da pevaju patriotske pesme, ali je KFOR sa dva tri kordona krenuo na njih. Usledile su šok bombe, suzavac i pucnji. To je trajalo nekih pola sata. Među građanima su bili i predstavnici medija koji su se nagutali dima. Potom je tzv. kosovska policija izašla iz vozila i krenuli su da pucaju na narod. Pored šok bombi, upotrebljeni su i gumeni meci, a prema najnovijim informacijama, povređeno je preko 20 osoba. Srbi su golim rukama oteli veći broj štitova i pendreka.

- Tresem se. Plače mi se. Očajni smo. Oni su sa dugim cevima. Naterali su nas da bežimo. Jurili su nas ulicama. Psovali su nam majku i terali nas povicima: "Marš kućama, bežite". Uznemirena sam mnogo. Mi smo izašli i mirno protestvovali, govori nam naš reporter sa lica mesta.

Pogledajte više