LAZOVIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE OTKRIO CILJ PROTESTA: Spremni smo da se oslobodimo Vučića i Rusije

V.N.

28. 05. 2023. u 15:39 >> 15:39

SRBIJA je spremna da se oslobodi od Vučića i Rusije. To je naslov u nedeljnom izdanju hrvatskog “Jutarnjeg lista”, za intervju koji je redakcija zagrebačkog medija uradila u srpskoj prestonici sa Radomirom Lazovićem, liderom “Ne davimo Beograd”, kojeg su predstavili kao pokretača protesta protiv aktuelne vlasti.

Foto: Printscreen/Tviter

U pomenutom tekstu Lazović, između ostalog, kaže da su građani pokazali zrelost i prozreli aktuelnog predsednika Srbije, ali i “što su veze Zagreba i Beograda bile jače, to smo živeli bolje”.

Ocena da je Srbija spremna da se oslobodi od Vučića i od Rusije svakako potvrđuje tezu da su organizatori protesta ovdašnje prozapadne stranke, kako je to sinoć i rečeno na televiziji N1.

Time je zapravo demaskiran do sada važeći diskurs da su mitinzi "Srbija protiv nasilja" spontani i opštenarodni bunt koji nema nikakav idološki predznak.

Foto: Printscreen

Lazovićev nastup zapravo iznosi na videlo da je osim smene vlasti krajnji cilj napuštanje politike vojne neutralnosti i saradnje sa istokom i zapadom, gde je dominanta težnja ka okretanju leđa Rusiji kao višedecenijskom zaštitniku Srbije i njenog teritorijalnog integriteta.

I to bi mogla da bude tačka razdora i ispunjenje strahova najvećeg broja manifestanata – da će im političari ukrasti protest. 

Ta vrsta naboja videla se i sinoć tokom četvrtog mitinga, kada je bio upečatljiv antagonizam prema Mariniki Tepić iz Stranke slobode i pravde i Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke, jer su ih građani prepoznali kao perjanice prozapadne opcije koja pokušava sebi da udahne novi život kroz okupljanja koja su podstakli masakri u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"  i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

 Nije slučajno ni Lazovićevo pojavljivanje u hrvatskim medijima koji još od prvih protesta gaje stav o Vučiću i njegovoj vlasti kao "Putinovim hazjajinima" koji Srbiju hoće da udalje od "Europe i njezinih vrijednosti" i izrazito su navijački nastrojeni prema opciji koju zastupa lider "Ne davimo Beograd" i njegovi saradnici iz dela opozicije.
 

Pogledajte više