SKUPŠTINA SUTRA O MASAKRIMA U BEOGRADU I MLADENOVCU: Četiri tačke dnevnog reda

S.S.R.

17. 05. 2023. u 15:10

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je sednicu za 18. maj sa početkom u 15 časova, a na kojoj će se naći četiri tačke dnevnog reda, saznaju Novosti.

Foto: N. Fifić

Na dnevnom redu naći će se izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, koji je podnela Vlada.

Na dnevnom redu će, prema našim saznanjima, biti Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023, sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima koje je podnelo REM za elektronske medije.

Razmatraće se i i predlog opozicije - osnivanje Anketnog odbora koji će utvrditi kako je došlo do tragedija i predložiti mere za odgovorne. Četvrta tačka je zahtev opozicije za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Foto: Novosti

Sednica će trajati tri nedelje, neće biti spajanja tačaka dnevnog reda, već će se o svakoj raspravljati pojedinačno. Vlada je za predstavnika odredila ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Pogledajte više