U 19 ČASOVA POČINJE KOŠMAR ZA GRAĐANE: Opozicija sprema maltretiranje građana - blokiraju "Gazelu" i to u vreme najvećih gužvi

Novosti online 12. 05. 2023. u 10:00

GRAĐANE Srbije, a pre svega građane Beograda danas očekuje pravi košmar zbog protesta dela opozicije koja planira da, mimo svih propisa, blokira "Gazelu".

Foto: D. Milovanović

Pakao za građane počinje u 19 časova kada su politički predstavnici koji organizuju proteste najavili blokadu ove važne saobraćajnice. Njihov plan je da sa maltretiranjem građana krenu u najvećem saobraćajnom špicu u popodnevnim časovima kada se narod vraća kući sa posla.

Iako svesni da su blokada "Gazele" i izlazak na auto-put krivično delo jer se radi o međunarodnom auto-putu, to ih ne sprečava u nameri da naprave haos u saobraćaju.

Plan tog dela opozicije je da pročitaju saopštenje MUP-a koje su dobili pre dva dana, u kome piše da je blokiranje "Gazele" krivično delo, a onda da okupljene navedu da skandiraju kako bi im to bilo opravdanje zbog čega blokiraju međunarodni auto-put.

Foto: D. Milovanović

Blokiranje auto-puta je krivično delo

Krivični zakon u članu 290 jasno kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Jedan od organizatora koji planiraju da blokiraju "Gazelu" je Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je već bio akter nekoliko incidenata. Ćuta je pre samo nekoliko dana u Narodnu skupštinu nameravao da uđe sa biber-sprejom, a juče je pozvao i na rušenje državnog poretka na ulicama.

- Od Bratislava Gašića, od Aleksandra Vulina tražimo da urade jedino što treba da urade, da se momentalno sklone sa svojih funkcija. Bolje da to urade sami nego da ih narod menja na ulicama! - rekao je Ćuta.

Ćuta je dva puta tokom konferencije ponovio "ili će to uraditi sami, ili ćemo mi to uraditi na ulicama". 

Osim Jovanovića, jedan od organizatora ovog protesta je i Srđan Milivojević iz onoga što je ostalo u ruševinama Demokratske stranke.

Milivojević se "proslavio" time što je javno izrekao da će deca i brat predsednika Vučića biti pronađeni u šahtu kao ubijeni lider Libije Moamer Gadafi. On, koji je, takođe, tražio oslobađanje čoveka koji je pozvao na ubistvo predsednika i državni udar - Dejana Petra Zlatanovića, sada je organizator "protesta protiv nasilja".

Pogledajte više