EU bilborde koje su spremali za kampanju, koristiće za slanje poruka jedinstva, a opozicija i danas rešena da izazove haos

Novosti online 08. 05. 2023. u 14:03

NAKON tragedija koje su zadesile Srbiju i potresle celu javnost, Delegacija Evropske unije odlučila je da odloži sve događaje i kampanje zakazane za 9. maj, jer, kako su rekli u zvaničnom saopštenju, "ovo je vreme za žaljenje i tugu".

Foto AP

Kako je najavljeno, odlučeno je da se odloži i kampanja "EU je uz tebe", koja bi obuhvatala TV spotove, društvene mreže i bilborde, a plan je da se na bilbordima koji su već iznajmljeni prikažu poruke jedinstva i solidarnosti Srbiji u ovim teškim vremenima.

Istovremeno, domaća opozicija poziva na političke proteste, pod maskom borbe protiv nasilja, ne mareći za žrtve i njihove porodice, a dok se danas sahranjuju tragično nastradala deca, opozicioni igrači planiraju kako će slati političke poruke.

Podsećamo, poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke najavili su proteste u ponedeljak, dan nakon što će proći trodnevna žalost u Srbiji.

Njihovi zahtevi su brojni, a odražavaju želju za kontrolom medijskog sadržaja i slobodnog novinarstva u Republici Srbiji pod izgovorom "protivljenja nasilju".

Kako se očekuje, konce na protestima "Srbija protiv nasilja" vući će oni koji su više puta za politička neslaganja koristili govor mržnje i fizičke obračune.

Iako u svojim političkim porukama krive rijaliti, medije, društvene mreže, bilo bi pravedno da se domaća opozicija zapita da li su nasiljem u Narodnoj skupštini, na mestu koje treba da bude primer vrednosti za koje se država zalaže, poslali poruku da je ovo legitiman način rešavanja problema.

Pogledajte više