ONI SU POZVALI NA PROTESTE: Desničari neće učestvovati

Novosti online 07. 05. 2023. u 17:29

TRAGIČNA dešavanja koja su prethodnih dana potresla Srbiju i ove teške dane za našu zemlju i građane, deo opozicije je iskoristio za pokušaj skupljanja političkih poena.

Foto: Tanjug/Arhiva Novosti

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke najavili su proteste u ponedeljak, dan nakon što će proći trodnevna žalost u Srbiji.

Njihovi zahtevi su brojni, a odražavaju želju za kontrolom medijskog sadržaja i slobodnog novinarstva u Republici Srbiji pod izgovorom "protivljenja nasilju".

Naime, dani žalosti proglašeni zbog nezapamćenog masakra u osnovnoj školi "Vladislav Robnikar" na Vračaru u kojoj je život izgubilo osmoro dece, kao i masakra u Mladenovcu koji se desio samo dan kasnije, tuga i bol svakog građanina Srbije zbog ovih nemilih dešavanja, bili su samo jedna od prilika da opozicija ispuni pokuša da ispuni svoje bezumne političke ciljeve. 

Među onima koji pozvaju i najavljuju proteste su Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Nebojša Zelenović i Dobrica Veselinović. Ipak, u ovim protestima neće učestvovati desničari.

Bez poziva na proteste 2013.

U Velikoj Ivanči 2013. godine dogodio se stravičan masakr kada je Ljubiša Bogdanović (60) u ranu zoru ubio svojih trinaestoro komšija i rođaka. Na mestu gradonačelnika Beograda tada se nalazio Dragn Đilas te dana nije uputio poziv na proteste a povodom te tragedije.

Pogledajte više