"KURTIJEVI SPECIJALCI HITNO DA SE POVUKU" Srpska lista: Ponovo su prolili srpsku krv

Tanjug 11. 04. 2023. u 12:00

SRPSKA lista danas je najoštrije osudila "pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane Kurtijevih specijalaca na Bistričkom mostu", na putu Kosovska Mitrovica - Leposavić i zatražila njihovo hitno povlačenje, kažnjavanje odgovornih za pokušaj ubistva Jovanovića ali i Miljana Delevića, i objavljivanje video-snimaka koje su napravile kamere na Bistričkom mostu za oba pomenuta događaja.

foto privatna arhiva

- Pozivamo međunarodne predstavnike da najhitnije osude divljanje ovih parapolicijskih jedinica koje sprovode represiju nad običnim građanima, i zahtevaju njihovo povlačenje sa severa Kosova i Metohije, kako bi se na ovom prostoru vratio mir i sprečilo ugrožavanje života ali i mira i sigurnosti svih građana - navodi Srpska lista.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista zahteva najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica nelegalno prisutnih na severu Kosova i Metohije, koji kontinuirano maltretiraju srpski narod na ovom prostoru.

- Kurtijevi specijalci koji su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije ponovo su prolili srpsku krv i pokušali ubistvo našeg sugrađanina Milana Jovanovića iz Zvečana na Bistričkom mostu - navodi Srpska lista.

Prema saopštenju, "ovaj zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca je postao simbol represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina".

- Dodatan bes građana izaziva saznanje da se odgovorni za napade na Srbe kriju od strane najviših predstavnika vlasti u Prištini i nadležnog ministra (unutrašnjih poslova Dželjalja) Svečle, koji očigledno podržava protivzakonito delovanje ovih jedinica - ocenila je Srpska lista.

Pogledajte više