TERZIĆ: Vuk Jeremić uradio sve što je mogao kako bi zadovoljio albanske interese

Novosti online 09. 04. 2023. u 16:59

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić odgovorio je na nove kritike predsednika NS Vuka Jeremića upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću po pitanju Kosova i Metohije.

Foto: Printskrin

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Da je Vuk Jeremić išta mislio po pitanju Kosova i Metohije ne bi mu se u Prištini dan danas srdačno zahvaljivali zbog svega što je uradio, kako bi utabao stazu kosovsko-metohijske nezavisnosti. A uradio je Jeremić bukvalno sve što je mogao kako bi zadovoljio albanske interese. Uz to ponizno je služio strancima, zarad ličnih interesa dok ga je za Kosovo i Metohiju i srpski narod uvek bilo baš briga.

Zanimalo ga je kako da napuni svoje džepove kroz saradnju sa belosvetskim lopužama, a zbog 30 soba na Svetom Stefanu psovao je majku Srbiji, jer je umišljeni elitista razmišljao samo o sebi. Uz to postavio je ono sumanuto pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu čime je uspeo da oteža našu pregovaračku poziciju, znajući da većinu sudija sudskog veća čine sudije koje dolaze iz zemalja koje su stvarale i priznale lažnu državu. Toliko o njegovom "znanju" o politici i diplomatiji. Zato mu je bolje da ćuti i ništa da ne tumači, jer sve što je on tumačio i radio obilo se Srbiji o glavu i stvorilo noćnu moru za Srbe sa Kosovu i Metohiji, a slilo u njegove džepove.

Već su nas jednom ubeđivali lopuže iz bivšeg režima poput Jeremića da je pitanje Kosova i Metohije demokratsko pitanje i da će biti rešeno u našu korist samo da "padne" Milošević. Međutim rušeći Miloševića ogavni DOS i Jeremić srušili su Srbiju, a svojim poniznim odnosom prema strancima vređali su nacionalno dostojanstvo srpskog naroda.

Nisu se setili predstavnici bivšeg lopovskog režima da pozivaju narod na referendum kada su po nalogu Jeremića i Tadića izmeštali pregovore o Kosova i Metohije iz Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, već su se i tada jadom zabavljali nad sudbinom srpskog naroda na Kosovu i Metohiji što im taj narod nikada neće zaboraviti. 

Zato Jeremić i njegovi poltroni nikada neće moći da računaju na podršku Srba sa Kosova i Metohije kakvu uživa Aleksandar Vučić, a ta podrška je proporcionalna lavovskoj borbi koju Vučić vodi za Kosovo i Metohiju. Sprečio je Vučić, Jeremića i ostale umišljene autošoviniste iz Beograda koji su psovali majku Srbiji, da zacementiraju nezavisnost lažne države. 

Porazio ih je, i poslao je u istoriju Vučić politikante poput Jeremića koji su i ekonomski i politički uništavali našu zemlju i pokazao kako se čuvaju i brane srpski državni i nacionalni interesi baš tamo gde je najteže, a to je upravo na Kosovu i Metohiji, te lažna država u tom kontekstu može samo da sanja ono što im je Jeremić obećao, a to je priznanje i članstvo u Ujedinjenim nacijama.

Pogledajte više