"NA SRBIMA SA KiM GRADI KARIJERU": Žarić Kovačević o novom istupu Milice Đurđević Stamenkovski

Novosti online

19. 03. 2023. u 13:44

JELENA Žarić Kovačević, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovala je povodom najnovijeg istupa Milice Đurđević Stamenkovski, predsednice "Zavetnika".

Foto: SNS

- Posle konferencije za novinare predsednika Vučića javlja se lažljiva perjanica desno orijentisanih nazovi partija i pokreta - da ponovo slaže, javno, gledajući narodu u oči. Sve suprotno od onoga što je saopštio Aleksandar Vučić, sve suprotno od onoga čime se bave državnici u zaštiti nacionalnih interesa, Stamenkovski ponavlja kao mantru, želeći da i dalje na važnim pitanjima koja se tiču položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji gradi političku karijeru. Da je bar u usponu - istakla je Žarić Kovačević.

Ona naglašava da je jasno kao dan da predsednik Vučić nije ništa potpisao, niti će.

- Isto tako je jasno kao dan da su dotični desničari ponovo blokirali ulice, ponovo onemogućili građane da se kreću, ponovo još jedan vikend u Beogradu pretvorili u borbu za osnovna ljudska prava - da se krećemo i da nas niko ne uznemirava. Ali, uličarska politika je uzela maha i lepše je davati izjave na ulici nego u holu Narodne skupštine. Zašto li su oni uopšte želeli da budu poslanici kada sve vreme dokazuju da ne umeju da funkcionišu kroz institucionalno delovanje - zapitala je članica Predsedništva SNS, i zaključila:

- Srećom, predsednik Vučić je pokazao snagu i istrajnost upravo kroz institucionalno delovanje, na svim pregovorima i u svakom dijalogu koji je organizovan o pitanjima koja se tiču Kosova i Metohije. Iznoseći stavove države, spreman je na kompromise koji će obezbediti mir, stabilnost i svakodnevnu sigurnost naših ljudi na Kosovu i Metohiji i Srbiji uopšte.

Pogledajte više