ĐURIĆEVA PORUČILA: Antidržavnici nemaju trunke ljudskosti prema našem narodu

Novosti online 15. 03. 2023. u 15:07

NEVENA Đurić, potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, oglasila se povodom skupa najavljenog za 17. mart, iza kojeg stoje Zavetnici, Dveri, Novi DSS i POKS.

Foto: SNS

- Antidržavnici i antisrbi: Zavetnica, Dveri, Novi DSS i POKS su u svojoj podmuklosti i pokvarenosti prešli sve moguće granice. Ni trunke ljudskosti, morala i obzira nemaju prema našem narodu koji se sa tugom, suzom u očima i knedlom u grlu priseća svakog 17. marta. Svake godine. A ovaj, propali kvartet sa nerealno visokim mišljenjem o sebi, baš taj dan i datum najsramnije zloupotrebljava. Pozivaju na švrćkanje ulicama glavnog grada, dok narod Srbije tuguje i pali sveće! Pritom, sve vreme najsramnije lažu, lažu, i samo lažu! - poručila je Đurić.

Kako navodi, oni poručuju da "vladajući režim ima nameru da baci ljagu na ovaj skup" - nije potrebno da bilo ko, bilo šta učini kad je njihove nečovečno ponašanje u pitanju!

- Sami o sebi uvek sve najbolje kažu! Posebno kada su upaljene kamere, pa jurnu na predsednika Republike Srbije, a zauzvrat dobiju pohvalu u Kurtijevim, tajkunskim i svim onim medijima koji jedva dočekaju neki njihov glumački performans.  Ovo što najavljuju u petak je samo - još jedno njihovo jadno glumatanje! Ni pet para ne daju oni za Kosovo i Metohiju! - ističe Đurićeva.

Prema njenim rečima, da oni brinu o našoj južnoj srpskoj pokrajini ne bi promovisali Kurtijevu miljenicu Radu Trajković kao lidera trulog Saveza za Srbiju, ne bi oslobađali najveće krvoloke i ubice srpske dece, ne bi potpisivali nekakve sporazume u kojima ni jedne jedine reči nema o Kosovu i Metohiji! Ne bi ćutali i nemo posmatrali pogrom 17. marta pre 18 godina.

- Glasni su danas, kada Kurtiju i ostalim prištinskim separatistima treba dati podršku! Doduše, ne treba da nas iznenadi ako sa Kurtijem, ruku pod ruku u prvim redovima, krenu u svoj prljavi poduhvat. Jer, oni su njegovi, a on njihov! Našla je krpa zakrpu! Istina je jedna, nepromenljiva! Rekao im je, i ponovio, Aleksandar Vučić: "Ne pada mi na pamet da potpisujem kapitulaciju Srbije!" Baš ta rečenica njima ne ide u prilog! Baš zbog te rečenice nemaju mira! Baš ta rečenica im je trn u oku! Baš ta rečenica ne prija onima po čijim instrukcijama pokušavaju da destabilizuju Srbiju i nanesu joj što veću štetu! Baš ta rečenica jer je izgovorio Aleksandar Vučić, i znaju oni, baš kao što zna i cela Srbija da će biti tako, i nikako drugačije! - kaže ona.

Đurićeva za kraj poručuje da će zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija biti sačuvana za buduća vremena.

- I da, kreću u šetnju od Hrama Svetog Save: koji je izgrađen i završen zahvaljujući Aleksandaru Vučiću! Danas, zahvaljujući njemu sve radimo poštujući našu istoriju i tradiciju, ne stideći se sebe i svojih emocija, u jedinoj nameri koju imamo - da sačuvamo Srbiju za buduća vremena. I sačuvaćemo je! - poručila je Đurićeva.

Pogledajte više