ANTIĆ SE OGRAĐUJE OD BASTE: Nisam ga podržao - on pravi štetu Srbiji

S.S.R.

14. 03. 2023. u 14:07

IAKO nikad nisam reagovao na privatne objave na društvenim mrežama, ovom prilikom to moram da uradim jer je u pitanju ozbiljno državno pitanje sa kojim sam, bez moje volje, doveden u vezu.

Foto Tanjug

Naime, ministar Rade Basta je napisao na društvenim mrežama da mi se zahvaljuje na podršci povodom njegovog poziva Vladi Srbije (čiji je deo) da donese odluku o uvođenju sankcija Rusiji.

Ne podržavam Bastu i to nije pitanje o kojem treba privatno i individualno da se izjašnjavamo na društvenim mrežama. Ovakve proizvoljne i nekoordinirane aktivnosti ministra Baste čine veliku štetu Srbiji i dovode državno rukovodstvo u još teži položaj.

Ovo je za "Novosti" poručio funkcioner Socijalističke partije Srbije i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić ubrzo pošto se Basta na društvenoj mreži Instagram pohvalio da mu je podršku za stav koji je izneo dao upravo Antić.

- Nedopustivo je da, pored svakodnevnih pritisaka koje predsednik Vučić i država trpe sa svih strana, takvi pritisci dolaze i od članova vlade. Jasno je kako se donose odluke u našoj zemlji, kako se koordiniraju aktivnosti u vezi sa važnim pitanjima kao što je ovo, te je krajnje neprimereno i štetno je na ovakav način dodatno otežavati poziciju Srbije kad je u pitanju usklađivanje njene spoljne politike sa EU. Socijalistička partije Srbije i ja lično čvrsto podržavamo stavove Saveta za nacionalnu bezbednost i drugih državnih institucija o ovom pitanju, što je oličeno u državnoj politici koju vodi Predsednik Aleksandar Vučić. Pitanje vođenja spoljne politike države je ozbiljno pitanje i odluke o spoljnopolitičkom pravcu zemlje donose predsednik države i vlada, naročito kada je u pitanju jedno od najosetljivijih pitanja za Srbiju u ovom trenutku, uvođenje sankcija Rusiji - istakao je Antić.

Basta je, inače, "lajk" koji je za svoju objavu dobio sa naloga Aleksandra Antića protumačio kao podršku.

"Lajk" mu je juče stigao i sa naloga ministra Đorđa Milićevića koji je ubrzo reagovao objavom da ga ne podržava, te da naloge vode stranački aktivisti koji nisu ni pročitali sadržinu Bastine objave.     

Pogledajte više