"ZAŠTO ĆUTE EULEKS, KFOR I UNMIK?" Simić: Đorđe i Lazar napadnuti samo zato što su Srbi

Novosti online 09. 03. 2023. u 15:21

ČLAN Predsedništva Srpske liste Slavko Simić istakao je da je napad na Đorđa i Lazara iz Jošanice napad na svako srpsko dete i svaku srpsku kuću od Štrpca do Leposavića, dodajući da su se iz tog razloga Srbi okupili danas na protestu kako bi jasno kazali da im je dosta Kurtijevog terora.

Foto: kosovskomitrovacki.okrug.gov.rs

Simić je na Fejsbuku napisao da su sa današnjeg protesta srpske majke, braća, sestre poručili i da je prevršilo svaku meru da albanska čizma gazi i šutira srpsku decu, da gaze srpske njive i imanja srpskih domaćina prekopavaju svojom teškom mehanizacijom i grade svoje nelegalne baze.

- Da li smo čuli jednu reč osude ili reakcije međunarodnih predstavnika na brutalno i ničim izazvano prebijanje Đorđa i Lazara? Nismo! Zašto ćute i Euleks i Kfor i Unmik na napad na mladiće koji su napadnuti samo zato što su Srbi, bez ikakvog razloga ili osnova, koji nemaju mrlje niti su zatečeni u vršenju bilo kakvog kažnjivog dela? Nad njima je izvršena brutalna demonstracija sile jedinica iz Prištine koje nemaju šta ni da traže na severu Kosova i Metohije - naglasio je Simić.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da međunarodna zajednica preduzme konkretne i odlučne mere i da se nasilnici koji su povredili Đorđa i Lazara privedu pravdi i najstrože sankcionišu jer, kako ističe, narod više teror ne može i neće da trpi.

(kosovo-online)

Pogledajte više