VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU KATARU: Izuzetno važni sastanci za Srbiju, otvoreni za saradnju u mnogim oblastima

Tanjug

06. 03. 2023. u 11:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić završio je danas prvu radnu posetu Kataru, tokom koje je imao bilateralni sastanak sa emirom države Katar, šeikom Tamim bin Hamadom el Tanijem.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

To je bio njihov prvi susret, a dva lidera razgovarala su o bilateralnoj saradnji, ekonomiji, snabdevanju hranom, energetici, investicijama.

Posebna tema bila je Er Srbija, budući da je prvog čoveka Katara Vučić zamolio da razmotre mogućnost da postanu strateški partner Er Srbije.

- Er Srbija pripada Srbiji, sada je profitna, a gledamo u budućnost. Danas je dobro stanje, hoće li uvek biti, zavisi ne samo od nas, nego i od prilika na tržištu. A vidimo da velike svetske kompanije drastično padaju - rekao je Vučić.

Sastanak sa šeikom Vučić je ocenio kao izuzetno značajan za Srbiju i ukazao da je Katar zainteresovan za saradnju u mnogim oblastima.

- Razgovarali smo o njegovoj skoroj poseti Srbiji, ali i o drugim važnim pitanjima - rekao je Vučić, uz očekivanje da će emir ove godine posetiti Srbiju.

Takođe, predsednik Vučić je imao i niz važnih sastanaka sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je razgovarao o bitnim temama.

Između ostalog razgovarao je sa predsednicima Maldiva, Bangladeša, Palestine, Slovenije i Poljske.

Osim toga, Vučić je u Dohi učestvovao i na 5. konferenciji, koju organizuju Ujedinjene nacije, a čiji je domaćin bio emir Katara. Prisustvo Srbije na ovoj konferenciji je od izuzetnog značaja, zaključio je Vučić.

Pogledajte više