"MAPE SU GOTOVE" Hrvatski novinar o ratu za "Veliku Albaniju" - Posle nekoliko nedelja... (VIDEO)

Novosti online 27. 02. 2023. u 13:19

HRVATSKI novinar, scenarista i producent Velimir Grgić je, komentarišući teorije zavere, prepričao razgovor koji se odnosio na stvaranje "Velike Albanije".

HRT printskrin

Grgić je u emisiji "Nedeljom u 2" Hrvatske radio-televizije (HRT) prepričao razgovor sa osobom za koju je naveo da je bila vrlo uticajna u Hrvatskoj. Prema njegovim rečima, razgovor se desio pre 10 godina u Londonu, a odnosio se i na ideju o "Velikoj Albaniji".

- Rekao mi je da je bio u institutu za politiku i istoriju i da je jako vruća stvar stvaranje "Velike Albanije". Rekao mi je: "Video sam mape, postoji lobi, postoji finansiranje pevača albanskog porekla, pojačan lobi u Holivudu, mape su gotove. Koštaće deo Srbije, biće nešto rata, neće biti kod vas, ne morate se brinuti" - istakao je Grgić.

Naglasio je da je to bila samo jedna od tema njihovog razgovora, a onda je naveo šta je usledilo.

- Posle nekoliko nedelja desi se dron sa zastavom 'Velike Albanije' na fudbalskoj utakmici (Srbija - Albanija u Beogradu 2014. za kvalifikacije na Evropsko svetsko prvenstvo). Zahukta se cela priča oko Albanije i Kosova (i Metohije), pojavljuju se pevačica Dua Lipa, svi mogući. Sve što je najavio, osim konačnog stvaranja "Velike Albanije", realizovalo se - konstatovao je.

Istakao je i to da mu je sagovornik u Londonu poručio da se svaka politička ideja može realizovati ako ona može biti finansirana.

Pogledajte više