ČOTRIĆ: Opasne izjave Pajtića kojima podržava ekstremiste koji pozivaju na ubistvo Vučića

Novosti online

20. 02. 2023. u 17:00

IZJAVE Bojana Pajtića, kojima je relativizovao pretnje upućene predsedniku Aleksandru Vučiću od strane ekstremista, podsećaju na atmosferu koja je stvorena u javnosti uoči atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, i predstavljaju podršku onim pojedinicima i organizacijama koje nastoje da stvore haos u zemlji.

Foto: Novosti

Narodni poslanik i zamenik predsednika SPO Aleksandar Čotrić rekao je da izjave Bojana Pajtića kojima je relativizovao pretnje upućene predsedniku Aleksandru Vučiću od strane ekstremista, predstavljaju političku podršku onim pojedinicima i organizacijama koje nastoje da stvore haos u zemlji i zaustave evropski put Srbije.

- Nije ni mesto ni vreme za izjave poput one koju je dao Bojan Pajtić, da je organizovanje atentata na predsednika Vučića "teatarska predstava", jer su policija i bezbednosne službe uhapsile lica koja su vrlo ozbiljno i planski pripremala napad na predsednika Srbije, što su u istrazi i priznala - ističe Čotrić.

On kaže da ovakvi događaji ne smeju biti povod za neuspelo iskazivanje duhovitosti, i da nam o tome najbolje svedoči tragična sudbina premijera Zorana Đinđića, predsednika stranke čiji je Pajtić bio član.

Foto arhiva

- Izjave, poput Pajtićeve, ometaju istragu i predstavljaju političku podršku onim pojedincima i organizacijama koje nastoje, kao i u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića, da stvore haos u zemlji i zaustave evropski put Srbije - dodao je on.

Čotrić podseća i da je Srpski pokret obnove mesecima pre atentata na premijera ukazivao na takvu opasnost, upozoravajući nadležne na povezanost "crvenih beretki" i "zemunskog klana", zahtevajući njihovo raspuštanje i hapšenje.

Podsećamo, 15. februara je uhapšen ekstremista takozvanih Narodnih patrola Dejan Boboček, koji je na protest u Beograd krenuo naoružan karabinom. Na istom protestu su se čule pretnje smrću predsedniku Vučiću, zbog čega su uhapšeni i novinar Dejan Petar Zlatanović i Damnjan Knežević iz Narodnih patrola, organizatori nereda.

RINGIER

Boboček se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok se Zlatanović i Knežević terete za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka.

Pogledajte više