PREMIJERKA IZ DUBAIJA: ZSO mora biti formirana bez obzira na to šta kaže Kurti

Marija Stevanović 13. 02. 2023. u 13:22

SRBIJA je uvek spremna za dijalog i uvek će biti tu da razgovara sa Prištinom, ali Zajednica srpskih opština mora biti formirana i to je ovoga puta zajednički stav Srbije i zapadnih partnera, pre svega, EU i SAD.

Foto: Tanjug

Ovo je juče iz Dubaija poručila premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištino i kada će se to desiti. Premijerka je na Svetskom samitu vlada, rekla da je Srbija je pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića pokazala koliko je spremna za dijalog, koliko je tolerantna i fleksibilna da bi održala stabilnost.

- U ovom trenutku na stolu je ZSO. Zaista je došlo krajnje vreme, a bilo je možda i pre pet godina, za implementaciju Briselskog sporazuma i osnivanje ZSO, a u aprilu će biti 10 godina. Ovaj put želim da se zahvalim našim partnerima na Zapadu zato što insistiraju na osnivanju ZSO na način na koji smo potpisali 2013. i 2015. godine, i kao što smo razgovarali krajem 2022. godine. Čini se da smo ovog puta na istom stanovištu -  rekla je Brnabić.

Bez obzira šta Aljbin Kurti kaže, naglasila je premijerka, zna se šta je potpisano i šta mora biti implementirano.

Pogledajte više