NEVENA ĐURIĆ: "Aleksandar Vučić ima dosledno istu politiku"

Novosti onlajn

09. 02. 2023. u 22:05

NEVENA Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, oglasila se novim saopštenjem u kojem je istakla u čemu se ogleda snaga politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Novosti

"Boris Tadić, bivši šef žutog lopovskog preduzeća i beznačajna politička figura, žestoko je frustriran činjenicom da Aleksandar Vučić ima podršku građana o kojoj je on mogao samo da sanja čak i u periodu kada je vedrio i oblačio, ali i da zahvaljujući njemu Srbija danas ima međunarodni ugled kakav nikada ranije nije imala. Uvek i na svakom mestu, Aleksandar Vučić ima dosledno istu politiku, saopštava jasan državni stav, nepromenljiv: svoju suverenu politiku vodimo, svoje interese čuvamo i branimo, za njih se borimo!

Onako kako Tadić nikada nije, niti ga je to uopšte interesovalo. Pa danas, računajući na kratkotrajno pamćenje građana Srbije govori o svojoj "snazi“, ni manje ni više poredeći je sa snagom koju ima Aleksandar Vučić. Ne kaže naš narod uzalud da – bujna mašta može svašta.

"Snaga“ o kojoj Tadić govori ogleda se u njegovoj pogubnoj politici i potpunoj nebrizi za naše nacionalne interese. Ogleda se i u tome što je za vreme njegove vlasti tzv. Kosovo priznalo  više od 100 država, što je nemo posmatrao pogrom nad Srbima 2004. godine, što su za vreme njegove vlasti pregovori izmešteni van okrilja UN, što je zahvaljujući njegovoj diletantskoj politici udaren šamar Srbiji postavljanjem sramnog pitanja  pred Međunarodnim sudom pravde nakon kog su albanski secesionisti jednostrano proglasli tzv. nezavisnost Kosova. Tu "snagu“ je delio sa svojim omiljenim i najposlušnijim đakom Vukom Jeremićem – zajedničkim snagama su njih dvojica učestvovali u svim najcrnjim potezima za naš narod i državu.

Ili misli da je "snaga“ to što je snishodljivo molio strance da se odloži priznanje tzv. nezavisnost Kosova, dok on ne pobedi na izborima?

Tadićeva politika: Samo neka prođu izbori, da ja pobedim, pa posle - neka ide Kosovo. Ja ću se, svakako, junačiti iz Rumunije.

Ili je "snaga“ to što se svima u svetu izvinjavao za sve i svašta, i to u ime Srbije?

To nije snaga, već sramota. Najveća.

Snaga se ogleda u vođenju mudre, samostalne i nezavisne politike, u tome što je  pitanje Kosova i Metohije ponovo vraćeno za pregovarački sto, u tome kome Srbi sa Kosova i Metohije pružaju plebiscitarnu podršku, u broju zemalja koje su povukle i spremne su da povuku priznanje tzv. nezavisnog Kosova. Snaga se ogleda u konstantnoj i kontinuiranoj borbi -  za Srbiju! Onako kako to čini Aleksandar Vučić", navedeno je u saopštenju Đurićeve. 

Pogledajte više