ODBOR ZA BEZBEDNOST: Izveštaji o radu usvojeni iza zatvorenih vrata

S.S.R. 08. 02. 2023. u 15:56

ODBOR za kontrolu službi bezbednosti, na sednici zatvorenoj za javnost, danas je usvojio usvojio redovne izveštaje o radu Bezbednosno-informativne agencije i o stanju bezbednosti u Srbiji u periodu od 1. oktobra 2021. do 30. septembra 2022. godine.

Foto Tanjug

Aleksandar Vulin, direktor Bezbednosno-informativne agencije predstavio je sadržinu ovih dokumenanta i odgovara na pitanja poslanika. Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti istakao je da je "stanje bezbednosti u Srbiji stabilno, iako su u prethodnom periodu pojedini izazovi, rizici i pretnje dobili na intenzitetu usled globalnih političkih, bezbednosnih i ekonomskih promena, nastalnih prvenstveno kao posledica rusko - ukrajinskog sukoba".

- Situacija na Kosovu i Metohiji ima potencijal da bude izvor nestabilnosti celog regiona, a ne samo Srbije. Jasno je čvrsto opredeljenje predsednika Aleksandra Vučića i Vlade  za nastavak pregovora predstavlja nastojanje da se održe mir i stabilnost - prenete su reči Bečića u saopštenju parlamenta.  

Članovi Odbora pozitivno su ocenili izveštaje, podržali rad Bezbednosno informativne agencije i njenih pripadnika. Pozdravili su i kontinuirano unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje sa državnim organima Srbije i sa partnerskim srodnim službama, jer to doprinosi iznalaženju najefikasnijih načina za suprotstavljanje aktuelnim bezbednosnim izazovima, kako na regionalnom, tako i globalnom planu.

Inače, kada su sednice zatvorene, niko od učesnika ne sme da iznosi u javnost detalje diskusije.

Pogledajte više