PODRŠKA ZA VUČIĆA OD ZVO I SNV: "Svesni smo težine odluka pred Vladom, Skupštinom, i naročito predsednikom"

Novosti online

04. 02. 2023. u 15:10

ZAJEDNIČKO veće opština i Srpsko narodno vijeće iz Hrvatske pružili su podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako navode, teškim istorijskim okolnostima u kojima se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Foto: printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

- U ovim teškim istorijskim okolnostima u kojima se nalazi Republika Srbija, srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i celi srpski narod na svojim istorijskim i novim prostorima življenja želimo da iskažemo podršku Predsedniku, Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srbije u očuvanju mira, obezbeđivanju prava i statusa srpskog naroda na KiM, jačanju njenog ekonomskog prosperiteta, međunarodnog položaja i evropske perspektive - piše u saopštenju ZVO i SNV.

Oni ističu da su potpuno svesni težine odluka koje su pred Narodnom Skupštinom, Vladom, i naročito pred predsednikom.

- Iskustvo koje smo kao narod i njegovi predstavnici sami stekli u proteklih više od tri decenije govori nam da trebamo iskoračiti iz sadašnjeg istorijskog vrtloga koji nas vuče od lošeg prema gorem - navodi se u saopštenju.

Iz ZVO i SNV dodaju da znaju da je za sve ono za šta se još treba izboriti i odlučiti u prvom redu potreban najširi konsenzus u Republici Srbiji.

- Stalo nam je, međutim, da izrazimo svoju podršku svima koji u tome već sudeluju ili će sudelovati omogućavajući na taj način da se Predsednik, Vlada i Narodna skupština izbore za najbolje moguće i donesu najbolje moguće odluke - zaključuje se u saopštenju Zajedničkog veća opština i Srpskog narodnog vijeća.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pogledajte više