RANJENI BOBAN JE STABILNO: Lekari iz Pasijana moraće u bolnici da zadrže izbodenog srpskog mladića (FOTO/VIDEO)

D. ZEČEVIĆ

03. 02. 2023. u 19:26

RANjENI Boban Đuzić je stabilno, ali će mladić zbog praćenja biti zadržan nekoliko dana u bolnici u Pasjanu.

Foto: D. Zečević

Ovim rečima dežurni lekar bolnice u Pasjanu Dejan Jocić komentariše stanje devetnaestogodišnjaka iz Mogile kod Vitine, koga su danas napala i ranila tri Albanca. Mladić je zadobio dve uboda nožem u predelu levog ramena i van životne opasnosti je.

Foto: D: Zečević

dr Dejan Jocić

Boban je ispričao da je napadnut danas oko 13.30 časova i da su na njega nasrnula trojica Albanaca iz sela. Rekao je da poznaje napadače, da su dvojica maloletnici, a treći je Albanac od 46 godina.

Navodi da su ga albanski dečaci i ranije provocirali i dobacivali mu pogrdne reči kada bi prolazio ulicom i šetao psa. Kaže da su danas nasrnuli na njega prišli mu s leđa i izboli ga nožem. Kako bi se odbranio srpski mladić je bio primoran da pusti psa na napadače.

Povodom napada na Dejana oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Od početka godine svedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata. Jasno je da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i antisrpska politika Aljbina Kurija. Od međunarodnih predstavnika očekuje se da spreče premijera prištisnkih institucija  da od pokrajine napravi novo bure baruta - poručili su iz Kancelarije za KiM.

Oglasila se i Srpska liste, odakle podsećaju da se napad događa u trenutku kada se srpska država bori da se sačuva mir, da se kroz dijalog rešavaju otvorena pitanja.

Inače, Mogila je mešovito selo sa oko 300 domaćinstava od kojih su 40 odsto Srbi.

 
Pogledajte više