PRENEO IM POZDRAVE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Petković na Božić položajnik kod porodice Sofronijević u Zvečanu

Tanjug

07. 01. 2023. u 10:00

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković jutros je bio položajnik u domu Srećka Sofronijevića iz Zvečana koga su pripadnici specijalne jedinice Rosu ranili prilikom upada na sever u oktobru 2021. godine.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Petković je rekao da je još prilikom posete Sofronijeviću u bolnici, kada je bio ranjen, obećao da će ga posetiti i da mu je drago što je položajnik porodici Sofronijević.

- Božićno jutro, po starom srpskom običaju sam iskoristio da polazim čestitu porodicu Sofronijević u Zvečanu i da im poželim sve najbolje, pre svega zdravlje, mir i berićet. Srećko Sofronijević je naš junak koji je pre godnu i po dana bio upucan od strane specijalaca Rosu koji su protivpravno upali na sever Kosova i Metohiji i rada je bio gotovo smrtno ranjen. Ja sa prilikom posete u bolnici u Beogradu obećao da ću doći i posetiti njegov dom. Ukazala se prilika da baš danas na Božić budem u njegovom domu i da mu budem položajnik. Srećko je odličan domaćin i na pravi način vaspitava svoju decu, a država Srbija je uz Srećka i njegovu porodicu kao i uz sve naše srpske porodice na Kosovu i Metohiju - rekao je Petković koji je porodici Sofronijević preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sofronijević je rekao da je za njega i za njegovu porodicu velika čast što je jedan državnik Republike Srbije njemu danas položajnik.

- Ovo je za nas posebna poseta, jedan državnik Srbije došao nam je kao položajnik da uveliča naš praznik i da bude sa nama u teškim trenucima. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću, Kancelariji za KiM na svemu što čine za naš normalan život na Kosovu i Metohiju - rekao je Sofronijević.

Sofronijević je istakao da ovu priliku koristi da poželi brz oporavak deci koja su juče ranjena u Gotovuši kod Štrpca.

- Želim brz oporavak deci iz Sirinićke župe, ja znam kako je kada je čovek ranjen kroz iste probleme sam i sam prošao. Želim im brz oporavak i da se brzo vrate svojim porodicama - rekao je Sofronijević.

Sofronijević je poslao podršku i nedavno uhapšenim Srbima Miljanu Adžiću, Slađanu Trajkoviću i Dejanu Pantiću kojima je poželeo snagu i istrajnost u svojoj pravednoj borbi uz ćelju d abrzo budu oslobođeni od izmišljenih optužbi.

BONUS VIDEO: 

NI BADNjE VEČE NE MOŽE DA PROĐE U MIRU: Doktor o povredama srpskih dečaka

Pogledajte više